Water Bulgaria  

40 млн. евро за иновации във водния сектор осигурява Европейската комисия

20.12.2012   |   Инвестиции
 

Стратегическият план за изпълнение, приет от Европейското партньорство за иновации (ЕПИ) в сферата на водите, под председателството на комисаря по въпросите на околната среда Янез Поточник, предвижда приоритетни области, в които се търсят решения. Предстои групи за действие да изготвят инструменти и механизми, които да насърчат иновациите в политиката в областта на водите и технологиите. През 2013 г. ще бъдат осигурени 40 млн. евро за финансиране на изследванията, за да се окаже подкрепа на проекти, допринасящи за целите на ЕПИ в сферата на водите.

Поканата за представяне на предложения вече е обявена с краен срок 4 април 2013 г. На 15 януари 2013 г. ГД „Научни изследвания и иновации организира информационен ден за потенциални кандидати.

Обявена е и покана до всички заинтересовани страни за поемане на ангажимент във връзка с Групите за действие към Европейското партньорство за иновации в сферата на водите.

Европейското партньорство за иновации в сферата на водите беше създадено с цел да „идентифицира, изпита, умножи, разпространи и внедри иновативните решения за 10 основни предизвикателства в сферата на водите до 2020 г. Определени са пет приоритетни области - повторно използване и рециклиране; пречистване на води и отпадни води; вода и енергия; управление на риска при екстремни явления, свързани с водите; екосистемни услуги.

     
Източник: ЕК; снимка: sxc.hu

Ключови думи: ВиК   екология   воден сектор   научноизследователска дейност   пречистване на води   отпадни води  

Област: Инвестиции  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Инвестиции

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииПредстоящоИнвестицииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...