Water Bulgaria  

ВиК - Габрово инвестира над 1 млн. лв. във ВиК инфраструктура

През 2022 г. ВиК - Габрово инвестира 1 076 967 лв. публични средства за модернизация и изграждане на ВиК инфраструктура, съобщават от дружеството. Реконструирани са общо 14 252 м водопроводна и 533 м канализационна мрежа. Част от средствата са използвани за изграждане и реконструкции на сградни водопроводни отклонения, подмяна на приходни водомери, диспечеризация, подмяна на неработещи модули и части по съоръженията.

За община Габрово направените инвестиции са на стойност 427 547 лв.

Подменени са 5250 м водопроводни и 120 м канализационни тръби. В Габрово са извършени реконструкция на улична водопроводна мрежа, подмяна на довеждащ водопровод до напорен резервоар "Любово" и подмяна на части от канализационната мрежа. Обновяване на водопроводна инфраструктура е реализирано и в следните села: Гъбене, Армените, Лесичарка, Поповци, Чавеи, Узуните, Велковци, Стоманеците и Киевци, а в с. Думниците и с. Междени е изградено разширение на съществуващата водопроводната мрежа.

За община Севлиево инвестициите са на стойност 327 877 лв.

Подменени са 3652 м водопроводни и 112 м канализационни тръби. В гр. Севлиево е реконструирана улична водопроводна мрежа, реализирани са реконструкции на довеждащи водопроводи за с. Кормянско, с. Столът и от ВЕЦ "Видима" до ПСПВ "Стоките", както и разширение на вътрешна водопроводна мрежа на село Кормянско и м. Севлиевски лозя – гр. Севлиево. Реконструирана е част от канализационната мрежа. Подменени са водопроводи в селата Кръвеник, Селище, Тумбалово, Стоките, Боазът и Валевци. и по ул. "Мара Гидик" и ж.к. "Митко Палаузов" в гр. Севлиево.

За община Дряново инвестициите са на стойност 157 995 лв.

Те включват подмяна на 2466 м водопроводни и 257 м канализационни тръби. В Дряново е извършена реконструкция и разширение на улична водопроводна мрежа, както и подмяна на части от канализационната мрежа. Подменена е част от водопроводната мрежа в с. Царева ливада.

За община Трявна инвестициите са на стойност 163 548 лв.

Подменени са 2884 м водопроводни и 44 м канализационни тръби. Реконструкции на водопроводна мрежа са извършени в гр. Трявна и в селата Кисийците, Черновръх и Руевци. Подменени са довеждащи водопроводи за селата Кисийците, Велчовци, Райнушковци и м. Уруците - Белица. Подменена е част от канализационната мрежа в гр. Трявна.
 
За 2023 г. ВиК - Габрово е планирала инвестиции в размер на 1 170 000 лв., съобщават още от дружеството.

     
Източник: ВиК - Габрово

Ключови думи: ВиК - Габрово   инвестиции   водопровод   канализация   ВиК мрежа  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Инвестиции

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...