Water Bulgaria  

Устойчиви решения за градско водоснабдяване на Южнотайванския форум по воден мениджмънт - 01.10.2015

01.10.2015   |   Начало»Предстоящо
 

На 1 и 2 октомври т. г., в рамките на международното специализирано изложение за ВиК сектора Aqua Taiwan 2015 в Каошунг, Тайван, ще се проведе Южнотайвански форум по воден мениджмънт, съобщиха за Water-Bulgaria.com от Тайвански търговски център – София, международен клон на ТАЙТРА (Съвет за развитие на външната търговия на Тайван).

Форумът ще се състои в конферентна зала 301 на изложбения център Kaohsiung Exhibition Center. Събитието, организирано от звеното за управление на ВиК мрежата в Каошунг KCG Sewerage System Division, цели да представи най-иновативните и устойчиви решения в областта на градското водоснабдяване. Организаторите разчитат на мащабната платформа на Aqua Taiwan, за да осъществят контакти и обменят опит в областта с други тайвански и световни градове.

"Предишното издание на форума през 2014 г. събра експерти от Германия, Франция, Япония, Израел и Сингапур. Бяха дискутирани много от най-актуалнтие въпроси на ВиК мениджмънта и градското водоснабдяване и канализация. Тази година водещи теми на събитието са достъпът до водни ресурси, тяхното устойчиво и рационално оползотворяване и превенцията на наводнения. Поканени да се включат в събитието отново са експерти от цял свят", споделят организаторите.

От KCG Sewerage System Division планират да се справят със сушата и наводненията в района с помощта на съвременните технологии. Първа стъпка в рамките на стратегията за устойчиво градско водоснабдяване е изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води, която да преработва водата за повторно използване с прогноза да достигне пълен капацитет от 25 хил. тона рециклирана вода на ден до 2018 г. Планирано е инвестицията за станцията да бъде осигурена до края на октомври т. г., а строителните работи да започнат през 2016 г. Този пилотен проект ще бъде последван от още шест подобни съоръжения в Тайван.

Предстоящото издание на Южнотайванския форум по воден мениджмънт, паралелно с Aqua Taiwan 2015, ще предостави възможност за бизнес контакти и обмен на идеи в тази сфера между държавни и частни организации, правителствени агенции, академични институции, научно-изследователски и образователни центрове, бизнес инкубатори, фирми и специалисти, ангажирани във водния сектор, убедени са организаторите.

     
Източник: Тайвански търговски център – София

Ключови думи: ТАЙТРА   Южнотайвански форум по воден мениджмънт   Тайвански търговски център   Aqua Taiwan  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...