Water Bulgaria  

През юни ще се проведе международна конференция по безопасност на водите - 30.05.2022

30.05.2022   |   Начало»Предстоящо
 

Международната Конференция по безопасност на водите 2022 (Water Safety Conference 2022), ще се проведе в периода 22 – 24 юни в Нарвик, Норвегия. 

Конференцията е организирана от Групата за планиране безопасността на водите (WSP SG) към Международната асоциация по водите (IWA), Арктическия университет на Норвегия (UiT) и Технологичния университет Чалмърс, Швеция. Събитието се съфинансира от IWA и Световната здравна организация (СЗО). 

Очаква се форумът да събере водещи международни експерти от академичните среди и индустрията, представители на управляващия елит и други заинтересовани страни, ангажирани в осигуряването на безопасна питейна вода.
 
В световен мащаб са необходими значителни усилия, за да бъдат утвърдени принципите и практиките за планиране на безопасността на водите в дейностите по поддръжка и управление на ВиК системите, отбелязват организаторите. Ето защо конференцията поставя специален акцент върху последните постижения в планирането на безопасността на водите. Плановете за безопасност на водите (WSPs) са широко признати като най-добра международна практика за постигане на надеждно и ефективно управление на доставките на питейна вода за опазване на общественото здраве, а споделянето на знания и опит в тази сфера е особено важно в днешните несигурни времена. 
 
В програмата са включени презентации и дискусии по следните основни теми: планиране на безопасността на водите, насочено към устойчивост на климата; мониторинг и контрол на системите за качество и доставка на питейна вода; подходи, основани на риска в управлението на питейната вода; планиране и подготовка за аварийни ситуации; безопасност на водите в сградите; пречистване и повторно използване на водата в контекста на планиране безопасността на водоснабдяването и канализацията; безопасност на водата в малки системи; одит и изпълнение на плана за безопасност на водите; поуки, свързани с безопасността на водите, в контекста на пандемията COVID-19. 

 
За повече информация вижте тук.

     
Източник: International Water Association (IWA)

Ключови думи: IWA   Международна асоциация по водите   безопасност на водите   конференция  

Област: ВиК  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Предстоящо
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...