Water Bulgaria  

Високотехнологични системи за водния сектор са включени в продуктовата гама на П и М Консултинг

 

Нови високотехнологични решения, целящи икономии на енергия, опазване на околната среда и облекчаване на поддръжката, са включени в продуктовата гама, която предлага на българския пазар фирма П и М Консултинг, споделиха за Water Sofia Daily от компанията.

Сред най-новите предложения са хидросистемите тип Hydro МРС CR за постоянно налягане с честотно регулиране на оборотите на двигателите, реализиращо динамично настройване на скоростта на помпите като функция от текущото потребление. Производителността на системата като цяло се адаптира към потреблението чрез вкл./изкл. на необходимия брой помпи и чрез паралелното им управление.

"Системите се състоят от две до шест вертикални многостъпални помпи CR, табло за управление Control MPC с интелигентно микропроцесорно управление от нов тип с вграден PID регулатор, което осъществява контрол с постоянно налягане, автоматично превключване и приоритет на помпите, функция за автоматичен тест на помпите, с цел да се предотврати блокиране на неработещите помпи, независимо конфигуриране на цифровите входове и изходи, функции за следене (мониторинг) на помпите и системата", коментира Владимир Петков, изпълнителен директор П и М Консултинг.

Фирмата предлага и енергоспестяващи технологии в ел. двигателите на помпите - чрез новите енергийни класове IE3, IE4 и икономичния мотор на GRUNDFOS, т. нар. Saver - с ротор постоянен магнит и развъртане на 60 Hz, се постигат параметри, по-високи от изискваните за IE4, както и икономии в себестойността на единица произведена продукция.

"Предлагаме помпи за отпадни води с обновени и оптимизирани профили на работното колело, с което се постига по-висок КПД и съответно икономии в пречиствателните сектори и съоръжения; Обновена и разширена гама на дозиращи помпи от ново поколение от тип SMART DIGITAL. Възможност за дезинфекция на водата без остатъчен хлор. Предлагаме също и компютърно моделиране на процесите в биобасейните на ПСОВ за оптимизиране на избора на оборудване", допълва Владимир Петков.

     
Източник: П и М Консултинг

Ключови думи: П и М Консултинг   Control MPC   воден сектор   хидросистеми   SMART DIGITAL   многостъпални помпи  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Новости от Water Sofia 2015

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...