Water Bulgaria  

Biomar от ЕнвироХеми - енергия от отпадъчната вода

 

На своя щанд (В5) в зала 4 на 44-ото специализирано изложение Вода София в Интер Експо Център фирма ЕнвироХеми представя анаеробната технология Biomar®, която е подходяща за всички отрасли, чието производство се съпътства с отделянето на силно замърсени отпадъчни води.

Благодарение на разработеното от ЕнвироХеми решение, се постига не само редукция на замърсителите, но и органичното съдържание на отпадъчната вода може да бъде трансформирано в енергия под формата на биогаз, от която клиентите могат да се възползват.

Biomar® е не само техника за пречистване на отпадъчни води, а и концепция за регенериране на енергия.

Предприятията, които решат да ползват такава пречиствателна станция, печелят в дългосрочен план: те се грижат за по-чиста околна среда, не зависят от промените на такса „канализация”, не плащат допълнителни еко-такси и глоби. В допълнение на това печелят енергия, която могат да използват в производството си.

Към това трябва да прибавим и приносът за редуциране на въглеродните емисии. При използването на биогаз се спестяват конвенционалните горива (мазут и каменни въглища) и се редуцират CO2 емисиите.

     
Източник: ЕнвироХеми

Ключови думи: ЕнвироХеми   Biomar   Вода София   пречистване на отпадъчни води  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Новости от Water Sofia 2015

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...