Water Bulgaria  

Днес е последният изложбен ден на Вода София 2015 - 13.03.2015

Днес в изложбения комплекс Интер Ескпо Център, София тече последният ден на деветото издание на специализираното международно изложение за водния сектор Вода София за 2015 г.

Като част от съпъстващата програма на изложбата на 12 март (четвъртък) се проведе седмата международна конференция Булаква 2015, организирана от Българската Асоциация по водите, която постави акцент върху енергийната ефективност във ВиК сектора.

В рамките на събитието, организирано от Интер Експо Център, в трите изложбени дни от 11 до 13 март се проведоха и множество семинари, дискусии и презентации.

"И тази година Вода София се радва на засилен посетителски интерес от страна на производители, дистрибутори и търговци,  представители на Министерство на околната среда и водите, инженери и експерти във водния сектор, представители на държавни и общински органи на управление,  представители на ВиК дружества,  ръководители на държавни и частни индустриални предприятия, представители на национални и международни организации и др.", съобщават организаторите от ИЕЦ.

Сред изложителите тази година са редица български и чуждестранни компании, ангажирани в областите: вододобив, пречистване на води и отпадъчни води, контролиране замърсяването на повърхностни и подпочвени води, контролни съоръжения за риск и превенция на наводнения; вентили, помпи, смукателни системи; съоръжения и технологии за поддържане и почистване на плувни басейни, водоеми, технологии за добив, бутилиране и дистрибуция на питейна вода.

Сред новостите за ВиК сектора, представени на Вода София 2015, са иновативният "кредитен водомер" срещу нелоялни абонати, интелигентният водомер iPerl с вграден лоджер за данни, който позволява на дружествата да наблюдават и да реагират при промяна на консумация, възможност за задействане, допълнителни услуги за консуматорите, както и системата за вакуумно отводняване на плоски покриви POLO-UDS, презентирани от фирма Акварор.

Италианският производител на на фланцови вентили Valvotubi Ind. представя гамата си регулиращи вентили за различни приложения, както и предпазни бътерфлай клапи с хидравличен контрол, използвани за предотвратяване на прекалено високи скорости на водата в помпени станции, за аварийни спирания на системите, за предотвратяване на водни удари и др.

Фирма Аква Джет 2011 демонстрира новостите в портфолиото на австрийския производител на електрически задвижвания SCHIEBEL Antriebstechnik. Акцент на фирмения щанд са отказоустойчивите задвижки SCHIEBEL, които осигуряват безопасно управление на процеса и се изключва възможността от възникване на тежки аварийни ситуации при отпадане на захранването или отказ на управление.

На своя щанд в рамките на изложението фирма ЕнвироХеми представя технологии за водоподготовка и третиране на индустриални отпадъчни води. Сред тях са модулните системи EnviModul и анаеробната технология Biomar, която съвместява техника за пречистване на отпадъчни води и концепция за регенериране на енергия под формата на биогаз.

Програмата на изложбата за днес, 13 март (петък) включва двустранните бизнес срещи за търговско коопериране и технологичен трансфер B2B MatchMaking, организирани от информационната мрежа на ЕК в подкрепа на малкия и средния бизнес Enterprise Europe Network.

Акцент в съпътстващата програма през днешния ден е и семинар на тема "Специализирани софруерни продукти във водния сектор", който ще се проведе в зала Витоша на изложбения център.

Вратите на специализираната изложба Вода София 2015 са отворени за посетители до 18.00 ч.

Галерия от тазгодишното издание на изложението можете да видите тук.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Вода София   Интер Експо Център   ВиК сектор   Акварор   Valvotubi   Аква Джет 2011   ЕнвироХеми  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Новости от Water Sofia 2015
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...