Water Bulgaria  

Уебинар запознава с местни практики за развитието на водния сектор

Като част от дейностите за отбелязване на Международния ден на коренното население по света, специализираната група на за устойчивост на водния сектор към Международната асоциация по водите (IWA) организира безплатен уебинар на тема "Преимущества на местните практики за постигане на целите за устойчиво развитие във водния сектор", съобщават от асоциацията.

Семинарът ще се проведе на 9 август от 11:00 ч. българско време. Той е насочен както към членове на IWA,така и към студенти и специалисти, ангажирани с проблематиката на водния сектор.

Повече за темата

Водата е ключов елемент за всички форми на живот и всички човешки общности. Тя има важна роля в икономически, екологичен и културен аспект. Местните общности, от своя страна, разполагат с традиционни методи и решения за справяне с много от рисковете, свързани с водата и променящия се климат, базирани на условията на живот и средата.

В много случаи обаче техните установени системи от ценности, знания и практики се пренебрегват при изграждане на съвременните подходи при управление на водите. Ето защо е добре да се обърне повече внимание за включване на местното население на всички нива на процесите на развитие: местно, национално или глобално, отбелязват от IWA.

Цели на уебинара

Обучението ще подчертае ползата на местните практики в областта на водите. На него ще се чуе гласът на коренното население от различни части на земното кълбо. Ще бъдат споделени проблеми и идеи за конкретни подходи, които могат да допринесат за развитието на сектора и за постигане на целите за устойчиво развитие.

В хода на презентациите и дискусиите участниците ще се запознаят с:

  • Предизвикателствата, пред които е изправено местното население в сектора на водите, като рискове, свързани с водата, достъп до водни ресурси и др.;
  • Положителни примери за местни системи и практики, които се прилагат успешно за справяне с предизвикателствата;
  • Действия за включване на местното население в мерките за постигане на целите за устойчиво развитие във водния сектор на различни нива.
  • Подпомагане на развитието на приобщаващ воден сектор чрез осведомяване за нови подходи и перспективи.

За допълнителна информация и регистрация вижте тук.

     
Източник: IWA

Ключови думи: IWA   воден сектор   устойчиво развитие  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...