Water Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Решения от ново поколение за управление на дъждовни води за търговски площи

Безспорно основната цел на управлението на дъждовната вода в градските райони е предотвратяването на щети. Поради ограничения си капацитет обаче, конвенционалните дренажни мрежи не могат ефективно да избегнат преливане по време на по-тежки метеорологични събития и да осигурят защита от наводнения. Освен това тези системи за отводняване и дренаж на дъждовни води не позволяват попълването на локалните запаси от подземни води.

Иновативно решение за управление на дъждовните води

Новата логистична и складова база на Pipelife в Леондинг, Австрия, може да се похвали с иновативна концепция за управление на водите за промишлени и търговски площи. Парцелът с площ от 8400 м2 разполага с два подземни резервоара за вода, които позволяват локално пречистване на дъждовната вода, инфилтрация и повторна употреба. И двата резервоара са изградени от дренажни блокчета Stormbox.

Пълноценното решение за управление на дъждовните води в Леондинг е проектирано също и предвид нарастващия интерес към обществените зелени площи и насърчаването на биологичното разнообразие в градските райони.

Като пример, пропускливи павета, пълни със смес почва и пясък и засадени с растителност, са използвани за паркингите в Леондинг. Те имитират начина, по който почвата абсорбира вода в природата, увеличавайки инфилтрацията и намалявайки изхвърлянето на дъждовни води, като същевременно отговарят на стандартите за издръжливост на настилката на паркинга.

Освен това сградата на склада разполага с обширен зелен покрив, който естествено забавя и намалява количеството на дъждовните води, преди да достигнат системата за събиране. В същото време зеленият покрив е природосъобразно решение и естествено охлажда сградата на склада и околностите й по време на горещите сезони.

В епоха, в която водата се е превърнала както в ценен ресурс, така и в потенциална заплаха, иновативният подход на Пайплайф поставя нов стандарт за пестене на ресурси, устойчивост и посрещане на предизвикателствата на климата, като дава приоритет на опазването на водите, кръговата употреба и практиките за зелено строителство.

 

 

 

 

Пайплайф България ЕООД

Ул. Индустриална 3

Ботевград 2140

E-mail: office.bg@pipelife.com

Web: www.pipelife.bg

     
Източник: Пайплайф България

Ключови думи: Пайплайф   Pipelife   Stormbox   управление на дъждовни води   дренаж  

Област: ВиК  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...