Water Bulgaria  

БАВ връчи първите сертификати за ''Знак за качество на БАВ''

09.07.2014   |   Събитията
 

Пайплайф България и македонската фирма Конти Хидропласт, чийто представител у нас е Юроком 2000, са първите компании, които получиха сертификати за „Знак за качество на БАВ“, издадени от Българската асоциация по водите.

Официалните документи бяха връчени от инж. Иван Иванов, председател на БАВ, на Петко Грънчаров, представител на Пайплайф България, и на Емил Матев, управител на Юроком 2000. На събитието присъства и Йорданка Стоянова, председател на Изпълнителна комисия "Знак за качество на БАВ".

Българската асоциация по водите въведе маркировка "Знак за качество на БАВ" за пластмасовите тръби, която гарантира, че върху даден продукт е извършен стриктен, допълнителен контрол по ясно описани стандарти и методика.

„Желанието ни е да подпомагаме процеса на изпълнение на водните проекти и да гарантираме устойчивост след реализацията на обектите. Затова и се нагърбваме с отговорната задача да инспектираме доставяните в страната ВиК продукти“, подчерта инж. Иван Иванов.

„Инициативата ни е амбициозна, но несъмнено ще даде добри резултати. Преследваните цели са няколко: понижаване броя на авариите, които всеки един гражданин на страната заплаща, подобряване качеството на използваните в подземната инфраструктура продукти, развитие на лоялна конкуренция в производството и доставките на тръби на българския пазар. За осъществяването на тези цели сме отговорни всички ние - екипът, който работи по проекта, и ангажираните в сектора лица“, отбеляза директорът на Дирекция „Знак за качество на БАВ“ инж. Александър Маринчев.

Знакът е аналог на доказали се във времето европейски маркировки като ГРИС в Австрия, ЕнПиЕм в Норвегия, КИВА в Холандия и др. Той не е задължителен, но дава сигурност на инвеститора. Всяка компания, независимо дали българска, или чуждестранна, вносител, или производител може да внесе заявление с желание да получи „Знак за качество на БАВ“, уточняват от асоциацията.

     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   Пайплайф България   Конти Хидропласт   Юроком 2000   ВиК   знак за качество  

Област: ВиК   Събития  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиСъбитиятаВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...