Water Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Зелено решение за управление на атмосферни води

С нарастващото осъзнаване на значението на прехода към кръгова икономика, производителите и изпълнителите както в публичния, така и в частния сектор търсят начини да гарантират, че техните проекти са не само функционални и надеждни, но и устойчиви. В съответствие с тези тенденции, производителят и доставчик на устойчиви продукти и решения за ВиК сектора Pipelife непрекъснато увеличава количеството рециклирани материали, използвани в производството, и разширява гамата от рециклирани, рециклируеми и повторно използвани продукти.

Stormbox E

Системите на Pipelife за управление на атмосферни води и дренажните блокчета Stormbox I и Stormbox II имат дългогодишна репутация сред клиентите поради тяхната висока надеждност и бърз и лесен монтаж. След продължително разработване, тестване на материалите и провеждане на производствени изпитания, Pipelife обяви, че разширява продуктовата гама от системи за задържане на дъждовна вода със Stormbox E.

Дренажните блокчета Stormbox E се произвеждат от висококачествен 100% рециклиран материал. Почти една година отнема тестването на новия продукт, за да се гарантира, че той отговаря на международните стандарти за системи за дъждовна вода и високото качество, което клиентите очакват от Pipelife.

Ниско въздействие върху околната следа при запазване на стандартите за качество

Това, че новите дренажни блокчета са изработени от 100% рециклиран материал, е почти единствената разлика между тях и техните аналози от първични материали.

"Приложихме доказания дизайн на Stormbox I, така че просто трябваше да тестваме самия рециклиран материал и неговите свойства, особено по отношение на дълготрайност", обяснява Хиелке Хоекстра, мениджър по развитие на приложения в Pipelife, "Това, което открихме е, че материалът е много добър и характеристиките на продукта са почти идентични с тези на Stormbox, изработен от първичен материал."

В момента Stormbox E се предлага с размери 1200 x 600 x 300 mm с общ обемен капацитет от 216 l. Обхватът на приложение е почти същият като при Stormbox I, като включва задържане, съхранение и отводняване на зелени площи, паркинги, както и повечето проекти за отводняване на пътища. Единственото изключение са системите за съхранение на дъждовни води при наличие на високи нива на подпочвените води или при много големи натоварвания на трафика при пътищата. Очакваният експлоатационен живот на Stormbox E е 50 години.

Въпреки че най-очевидната полза от рециклирането на пластмаса е по-малкото отпадъци, отиващи на сметищата, има и други също толкова важни екологични, икономически и социални предимства. Рециклирането намалява потреблението на суровини и въздействието върху околната среда за тяхното добиване. Използването на рециклирани материали в производството изисква по-малко енергия и намалява въглеродните емисии.

 

 

 

 

Пайплайф България ЕООД

Ул. Индустриална 3

Ботевград 2140

E-mail: office.bg@pipelife.com

Web: www.pipelife.bg

     
Източник: Пайплайф България

Ключови думи: Пайплайф   Pipelife   Stormbox   системи за отводняване   управление на дъждовни води   дренаж  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...