Water Bulgaria  

БАВ проведе семинар за качеството на питейните води

02.10.2014   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Българската асоциация по водите (БАВ) проведе двудневен семинар за качеството и контрола на питейните води на 25 и 26 септември т. г. в Слънчев бряг.
 
„Темата за качеството и контрола на питейните води е водеща за България, въпреки че в последно време акцентът бива поставян предимно върху строителството на пречиствателни станции за отпадни води. Осигуряването на вода с питейни качества за населените места в страната е от първостепенно значение за всички нас“, посочи инж. Иван Иванов, председател на БАВ.
 
Директорът на Дирекция „Обществено здраве“ в Министерство на здравеопазването (МЗ) д-р Димитър Димитров обърна внимание на състоянието на качеството на питейните води в България като набеляза основни проблеми и приоритети по въпросите. Според д-р Димитров основни приоритети в областта са ускоряването на реформите във ВиК отрасъла и осигуряване на финансиране от ЕС, най-вече по Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. и Програмата за развитие на селските райони за същия период, с цел реконструкция и модернизация на водоснабдителните мрежи и съоръжения, изграждане на нови станции за пречистване и обеззаразяване на водите, търсене и разкриване на нови водоизточници и др.
 
Осем водещи компании на българския пазар представиха модерни технологии и актуални технически решения, засягащи различните аспекти на въпроса за качеството и контрола на питейните води. Костадин Костадинов, управител на МЦ-Баухеми представи иновативна система за рехабилитация и защита на резервоари за питейни води. Инж. Ваня Кушлева, търговски представител на ДМ Арматурен демонстрира качествата на автоматични филтри с обратно промиване - HAWLE-OPTIFIL.
 
Ален Дехан от Hach-Lange говори за оптимизация на многослойни пясъчни филтри и процеса на тяхното промиване. Николай Витанов представи мониторинг на качеството на питейните води с лабораторни методи и апаратура на Хах Ланге, а инж. Росен Русев наблегна на темата за контрола и управлението на процесите в ПСПВ с помощта на процесни измервателни уреди на компанията. 
 
Инж. Явор Писанов от Аквахим запозна гостите на събитието с апаратура за мониторинг на ключови показатели на суровата вода и на водата в процеса на пречистване. Представителите на Т.Е.А.М. - Николай Неделчев и Борислав Арнаудов, споделиха актуални лабораторни методи за анализ на сурова и питейна вода и аналитична апаратура. 
 
Светлин Гарев от WAGO Kontakttechnik представи модерни системи за автоматизация с безжично предаване на данни през GSM мрежата при управление на процесите в пречиствателните станции за питейни води. 
 
Инж. Венчо Иванов от Кева груп запозна аудиторията с технология за качество и контрол на питейните води с поплавък клапа. Мениджърът на Метром България Александър Кирилов демонстрира иновативни решения Metrohm за анализ на вода. Фирма Пайплайф България, която предлага решения за пълния воден цикъл, също подкрепи форума в Слънчев бряг
     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   Пайплайф България   Кева груп   WAGO Kontakttechnik   Т.Е.А.М.   Hach-Lange  

Област: Обучения  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG
ПАЙПЛАЙФ БЪЛГАРИЯ

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...