Water Bulgaria  

ВиК Плевен ще инвестира 17 млн. лв. в обновяване на 82 км ВиК мрежа

ВиК Плевен ще инвестира над 17 млн. лв. собствени средства в модернизиране на ВиК мрежата през новия регулаторен период. Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри бизнес плана за развитие на дружеството за периода 2022 – 2026 г. 

За подобряване качеството на предлаганите услуги през тази година дружеството планира да инвестира 3,307 млн. лв. за рехабилитация на ВиК мрежата, в резултат на което ще се извърши подмяна на 14 км водопроводна мрежа. Екипите на дружеството ще сменят амортизирани етернитови и стоманени тръби с PEHD и PVC на територията на общините от област Плевен.

С част от инвестициите през 2022 г. е предвидена модернизация на 40 помпени станции, което включва подмяна на помпени агрегати, кранове, измервателни устройства и тръбна мрежа на територията на област Плевен.

В утвърдения бизнес план за 5-годишния регулаторен период се предвижда подмяна на общо 82 км водопроводна мрежа в областта.

Водното дружество планира да започне производство на електроенергия от собствени източници, с което след пускане в експлоатация на фотоволтаична централа и когенератори, да се постигне оптимизиране на общите разходи за електроенергия.

От дружеството отчитат и прогнозира високо ниво на качеството на питейната вода, с ниво на съответствие над 99,8% в големите зони на водоснабдяване, с което надвишава регулаторните изисквания. В малките зони на водоснабдяване се планира нивото на съответствие да достигне от 97,71% през 2020 г. до 98% през 2026 г., с което се изпълняват регулаторните изисквания.
 

     
Източник: БВиКХ

Ключови думи: ВиК Плевен   инвестиции   модернизация   водопроводна мрежа  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Инвестиции

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...