Water Bulgaria  

Стартира етап от рехабилитацията на водопроводната мрежа на Павликени

10.07.2024   |   Начало»Новини

Започна изпълнението на поредния етап от проекта за реконструкция на водопроводната мрежа на град Павликени с дължина 3,2 км, съобщават от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ).

Официален старт на строителните работи на обекта дадоха кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов, представителят на ДЗЗД ВТ АЙ инж. Любомир Шербетов и началникът на район ВиК Йовковци - Павликени инж. Йордан Богданов като направиха символичната първа копка.

"Започнахме този проект през 2014 г. Нито от оперативните програми, нито от държавния бюджет, а още по-малко от общинския бюджет може да се финансира наведнъж такъв голям обект. Затова беше разделен на подетапи. Първият етап беше най-голям по мащаб и обхващаше половината от дължината на водопроводната мрежа", обясни кметът като подчерта, че резултатите от изпълнените етапи са налице – подобрява се качеството на услугата по водоснабдяване, значително са намалели загубите, повишават се дебитът, налягането и качеството на самата вода.

"Този обект е част от дейностите по водопроводната система на цялата община. Скоро ще въведем в експлоатация допълнителното водоснабдяване в с. Върбовка. Предстои и първа копка на подмяната на водопровода в с. Недан", допълни кметът.

Повече за проекта

Проектът е финансиран от Инвестиционна програма за общински проекти от държавния бюджет за 2024 г. чрез Министерство на регионалното развитие. Отпуснати са 1 951 200 лв. без ДДС за строително-монтажни работи, строителен и авторски надзор.

Срокът за изпълнение на строителството е 270 календарни дни.

Обхванати са водопроводни клонове по улиците, които са част от подетап II.7 на проекта. Водопроводните клонове по тези улици са от основна важност по отношение намаляване на загубите на вода и тяхното изпълнение ще повиши сигурността на водоподаването на крайните потребители.

За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрано ДЗЗД ВТ АЙ, София, с управител Делчо Савов. Строителен и инвеститорски надзор на обекта ще се осъществява от фирма Стройконтрол – ГТ, Шумен, а фирма Уотър Дизайн, София, ще извършва авторския надзор по изпълнението на проекта.

Очаквани резултати

С проекта ще се реализира цялостна реконструкция на остарялата и амортизирана вътрешна водопроводна мрежа в град Павликени с цел предотвратяване на загубите на вода за битово-питейни нужди.

След осъществяването на инвестицията ще се намалят до минимум загубите на питейна вода, ще се повиши качеството на доставената вода и ще се избегнат непрекъснатите ремонти по мрежата, които замърсяват околната среда.

     
Източник: НСОРБ

Ключови думи: НСОРБ   водопроводна мрежа   реконструкция  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Новини

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...