Water Bulgaria  

Нова наредба регулира контрола и експлоатацията на язовирните стени

30.01.2020   |   Бизнес
 

Правителството прие Постановление за приемане на Наредба за условията, контрола и реда за осъществяване на техническата и безопасната експлоатация на язовирните стени и на съоръженията към тях.

Необходимостта от нормативния документ се обуславя от от изискването на Закона за водите за определяне на критериите за класификация на язовирните стени по отношение на тяхната потенциална опасност и специфичните изисквания към аварийните планове. Наредбата регулира и режима за извеждане от експлоатация или ликвидация на язовирните стени и съоръженията към тях.

Приемането на новите критерии ще допринесе за внасяне на яснота за последиците от освобождаването на съхраняваните в язовира водни обеми поради разрушаване или неправилна експлоатация на язовира. По този начин ще се осигури възможност за планиране на превантивни мерки, посредством чието изпълнение материалните щети при евентуални наводнения да бъдат сведени до минимум.

     
Източник: МС; снимка: Dreamstime

Ключови думи: МС   язовири   язовирни стени  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Бизнес

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...