Water Bulgaria  

Софийска вода реновира когенераторната инсталaция на ПСОВ Кубратово

18.10.2018   |   Реализации
 
Софийската пречиствателна станция за отпадъчни води в Кубратово (СПСОВ) завърши ремонта на когенераторната инсталaция. В рамките на инвестицията бяха подменени три двигателя и бе извършена рехабилитация на генераторите на инсталацията. Стойността на ремонта е 1,5 млн. лв.
Генераторите са въведени в експлоатация през 2009 г., като всеки един от тях е с електрическа мощност от 1063 kW. Към момента и трите са с отработено време 60 000 часа за девет години. Новите подменени двигатели са доставени от австрийски производител, а генераторната част е рехабилитирана във Варна.
 
От пускането в експлоатация до днес инсталацията е произвела над 160 000 MWh електроенергия и е спестила повече от 700 000 t въглеродни емисии. Количеството на произведената електрическата и топлинна енергия в СПСОВ Кубратово надхвърля с около 24% необходимото количество енергия за процеса на пречистване. Оставащата енергия се продава на свободния пазар. 
 
"Тази инсталация гарантира енергийната независимост, която Софийска вода, част от Веолия, постига в рамките на целия воден цикъл, въпреки голямото количество енергия, необходимо за непрекъснатия технологичен процес", коментираха от дружеството.
     
Източник: Софийска вода

Ключови думи: Софийска вода   Веолия   когенерация   биогаз  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Реализации

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...