Water Bulgaria  

Софийска вода беше домакин на международна среща с оператори на големи канализационни колектори

В София се състоя международна среща-конференция на операторите на големи канализационни колектори за Източна Европа. Тя се проведе в конферентната зала на Пречиствателната станция за питейни води "Бистрица", съобщиха домакините от Софийска вода.

На форума присъстваха и представители от групата на Веолия от Германия, Румъния, Унгария, Чехия, Централата на Веолия във Франция. Всяка една от страните презентира новостите от последната една година в сферата на канализационните услуги, управлението на канализационните системи, софтуерните решения и техника за експлоатация и поддръжка на канализационни мрежи.

На двудневната среща от звено "Канализационни услуги" на Софийска вода информираха за своите постижения от последната година. Сред презентациите се открои представянето на предизвикателен ремонт на огромно канализационно съоръжение със система от шлюзове за отбиване на канализационен поток към бъдещ дъждозадържателен резервоар, частна собственост, разказват от Софийска вода.

Участниците споделиха различни техники за борба с миризмата от канализацията, както и приложения на разработени модели на канализационната мрежа. Не на последно място беше застъпена и темата за предизвикателствата пред компаниите от сектора в битката с климатичните промени и по-конкретно последствията за канализационните системи при екстремни събития с интензивни валежи.

Централата на Веолия във Франция представи различни софтуерни решения. Едно от тях беше HUBGRADE, което обединява и анализира данни от различни сензори по канализационната мрежа. Споделена беше информация и за други успешни проекти – анализиращи структурното и експлоатационно състояние на канализационната мрежа (Reliable Sewer, OctaVE и много други), както и акустична система за диагностика на запушвания по разделни канализационни системи, се казва още в съобщението.

     
Източник: Софийска вода

Ключови думи: Софийска вода   Веолия   ВиК оператори   канализационни системи   канализационни колектори  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...