Water Bulgaria  

ERRA проведе семинар за регулациите във водния сектор в София - 16.11.2015

16.11.2015   |   Начало»Събитията
 
Регионалната асоциация на енергийните регулатори (ERRA) проведе третия си годишен семинар, посветен на регулиране на водните ресурси, на 13 ноември т. г. в София.
 
В събитието, на което бе домакин КЕВР, участваха представители от 9 държави. Българският енергиен и воден регулатор е сред основателите на международната организация, която е учредена през 1999 г. от органите за регулиране на енергетиката в 12 държави. Обучението бе част от новите приоритети на Асоциацията за регулация в областта на водния сектор.
В ERRA членуват 23 действителни и 14 асоциирани членове от Централна Европа, Африка, Азия, Средния изток и САЩ. През последните години организацията фокусира своята дейност върху подобряване на регулационната рамка не само в енергийния сектор, но и по отношение на водоснабдителните и канализационните услуги.
 
Представителите на регулаторите на страните участнички запознаха колегите си с актуалните практики и процедури, прилагани на национално ниво. Сред дискутираните теми бяха методологията за определяне на цените и загубите по водоснабдителната мрежа; структура на пазара и модели на водните оператори; принципи, методология и процедури в областта на водоснабдяването.
 
Експерти на КЕВР представиха практиката на българския регулатор в областта на качеството на услугите и модела на ценообразуване във водоснабдяването. Комисията беше представена от членовете на регулатора Светла Тодорова и Валентин Петков.
 
"Комисията за енергийно и водно регулиране подкрепя активно всички дейности на ERRA, насочени към подобряване на взаимодействието и обмяната на информация и добри практики между страните членки на асоциацията. България започна процеса на регулиране на водния сектор през 2005 г. и в момента правителството провежда широка програма за преструктуриране на сектора", заяви на откриването на семинара Светла Тодорова. Тя изтъкна важността на регулацията във водния сектор за икономиките на страните и за потребителите и изрази увереност, че подобни форуми дават възможност за усъвършенстване на процеса на регулиране, повишаване ефективността на методите и процедурите на регулация.
     
Източник: КЕВР

Ключови думи: КЕВР   ERRA   Регионална асоциация на енергийните регулатори   регулиране на водните ресурси   регулации във водния сектор  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Събитията
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...