Water Bulgaria  

ERRA проведе семинар за регулациите във водния сектор в София

16.11.2015   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Регионалната асоциация на енергийните регулатори (ERRA) проведе третия си годишен семинар, посветен на регулиране на водните ресурси, на 13 ноември т. г. в София.
 
В събитието, на което бе домакин КЕВР, участваха представители от 9 държави. Българският енергиен и воден регулатор е сред основателите на международната организация, която е учредена през 1999 г. от органите за регулиране на енергетиката в 12 държави. Обучението бе част от новите приоритети на Асоциацията за регулация в областта на водния сектор.
В ERRA членуват 23 действителни и 14 асоциирани членове от Централна Европа, Африка, Азия, Средния изток и САЩ. През последните години организацията фокусира своята дейност върху подобряване на регулационната рамка не само в енергийния сектор, но и по отношение на водоснабдителните и канализационните услуги.
 
Представителите на регулаторите на страните участнички запознаха колегите си с актуалните практики и процедури, прилагани на национално ниво. Сред дискутираните теми бяха методологията за определяне на цените и загубите по водоснабдителната мрежа; структура на пазара и модели на водните оператори; принципи, методология и процедури в областта на водоснабдяването.
 
Експерти на КЕВР представиха практиката на българския регулатор в областта на качеството на услугите и модела на ценообразуване във водоснабдяването. Комисията беше представена от членовете на регулатора Светла Тодорова и Валентин Петков.
 
"Комисията за енергийно и водно регулиране подкрепя активно всички дейности на ERRA, насочени към подобряване на взаимодействието и обмяната на информация и добри практики между страните членки на асоциацията. България започна процеса на регулиране на водния сектор през 2005 г. и в момента правителството провежда широка програма за преструктуриране на сектора", заяви на откриването на семинара Светла Тодорова. Тя изтъкна важността на регулацията във водния сектор за икономиките на страните и за потребителите и изрази увереност, че подобни форуми дават възможност за усъвършенстване на процеса на регулиране, повишаване ефективността на методите и процедурите на регулация.
     
Източник: КЕВР

Ключови думи: КЕВР   ERRA   Регионална асоциация на енергийните регулатори   регулиране на водните ресурси   регулации във водния сектор  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...