Water Bulgaria  

Община Свищов продължава инвестициите във ВиК мрежата

12.11.2020   |   Бизнес
 

На редовно заседание на Общински съвет – Свищов бе взето решение Общината да поеме дългосрочен общински дълг в размер на 4,5 млн. лв. за реализиране на проект "Проектиране и осъществяване на авторски надзор, строително-монтажни работи за реконструкция и рехабилитация на улици, и/или пътни съоръжения и принадлежности към тях на територията на община Свищов".

Предвижда се да бъдат извършени реконструкция и рехабилитация на ревизионни и канализационни шахти на пътното платно, на водопроводната и канализационната мрежа на улиците, както и полагане на нови асфалтови пластове и всички съпътстващи дейности.

При реализирането на проекта, още преди стартирането на строително-монтажните работи, ръководството на община Свищов ще търси възможност за подмяна на главните и второстепенни клонове на уличната водопроводна мрежа с изтекъл експлоатационен срок и висока честота на авариите. Финансирането на подмяната им в тази част от компрометираната водопроводна мрежа, ще бъде осигурено със средства от национални програми, оперативни програми от ЕС и държавно финансиране.

     
Източник: община Свищов

Ключови думи: община Свищов   водопроводната и канализационната мрежа  

Област: ВиК  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииПредстоящоИнвестицииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...