Water Bulgaria  

Въведоха в експлоатация модернизираната ПСОВ Златни пясъци - 30.07.2020

30.07.2020   |   Начало»Реализации
 

Завършиха проекта за обновяване на пречиствателна станция за отпадъчни води на курорта Златни пясъци (ПСОВ), съобщиха на сайта на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Модернизацията се финансира от Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. (ОПОС), като общата му стойност е 37 млн. лв.

В рамките на реализираните дейности, започнати през юли 2016 г., са изградени съоръжения от схемата на пречиствателната станция – груби решетки, сграда за механично пречистване, басейни за извършване на основни процеси по пречистване, въздуходувна станция, система за управление и др.

"Постъпващите отпадъчни води са превключени към новите съоръжения, за да не се прекъсва пречиствателният процес. На мястото на съборената сградата на съществуващите пречиствателни съоръжения е започнало изграждане на нови", обявиха от общинската администрация - "В момента се правят изпитания при експлоатационни условия и обучение на персонала. Извършват се и анализи на пречистената вода".

     
Източник: ЕСИФ

Ключови думи: ОПОС   ЕСИФ   община Варна   ПСОВ   отпадъчни води  

Област: ВиК  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...