Water Bulgaria  

Близо 300 ВиК обекта ще получат финансиране в следващите 5 години

Около 300 обекта от ВиК инфраструктурата на страната предстои да бъдат реконструирани или изградени с европейски средства по линия на Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.", съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).
 
В списъка попадат 19 пречиствателни станции за питейни и отпадъчни води, близо 1300 км водопроводи и канализация, 146 помпени станции и други съоръжения в общо 51 населени места. Проектите, които ще получат финансиране, са определени с изготвените от МРРБ регионални прединвестиционни проучвания (РПИП) в 14 области. Изпълнението им се очаква да спомогне за подобряване качеството на ВиК услугите за над 2 млн. жители на страната. Новост е, че проектите за първи път ще се реализират от ВиК операторите.
 
"Инвестициите са ключови за сектора, в който са съсредоточени големи активи. Над 90 хил. км е ВиК мрежата в страната в момента. Наред с тях работят 5430 резервоара, 3370 помпени станции за питейни води, 67 пречиствателни станции за питейни води и още 97 за отпадъчни. Тази стратегическа инфраструктура обаче трябва да се развива, модернизира и поддържа непрекъснато, за което са необходими огромни инвестиции", поясняват от МРРБ.
     
Източник: МРРБ; снимка: Dreamstime

Ключови думи: МРРБ   ВиК инфраструктура   ОПОС 2014-2020   РПИП  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Инвестиции

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...