Water Bulgaria  

Научна конференция за повторно използване на отпадъчни води ще се проведе в Кипър - 10.10.2018

10.10.2018   |   Начало»Предстоящо
 
Специализираната конференция за повторно използване на отпадъчни води XENOWAC II ще се проведе от 10 до 12 октомври 2018 г., десетилетие след първата конференция XENOWAC I, която се състоя в Кипър през март 2009 г., съобщават организаторите от Nireas International Water Research Center (Nireas-IWRC) към Университета на Кипър.
 
Форумът обхваща извършената работа в рамките на европейските научни проекти NEREUS COST Action ES1403 и H2020-MSCA-ITN-2015/675530 ANSWER, координирани от Nireas-IWRC. На събитието ще бъдат представени и обсъждени най-новите концепции и разработки в областта на борбата с новите замърсители и повторното използване на отпадъчни води в градовете.
 
Темите на конференцията включват: "нови" химически замърсители в градските отпадъчни води; микробиотична и променлива антибиотична резистентност в градските отпадъчни води; разпространение и предаване на замърсители при повторна употреба на отпадъчни води; поглъщане и преместване на органични микроконтаминанти и антимикробна резистентност
в растителните култури; прогнозиране чрез подходи за моделиране; биологични анализи, необходими при повторна употреба на отпадъчни води; оценка на риска и развитие на политиките в сектора; XENOWAC II Science Slam.
     
Източник: University of Cyprus

Ключови думи: Nireas-IWRC   XENOWAC   отпадъчни води  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...