Water Bulgaria  

Община Бургас изгражда нов водопровод - 24.08.2017

24.08.2017   |   Начало»Инвестиции
 
Бургаските села Димчево, Маринка и Твърдица ще се захранват с нов водопровод, който се изгражда по проект на община Бургас. Той ще осигури необходимата питейна вода за битови нужди в селата и вилните им зони, където през последните 20 години водоснабдяването е било проблемно. Те са се захранвали от собствени водоизточници, като Маринка и Твърдица са черпели вода от кладенци в землището на с. Извор, а Димчево – от шахтов кладенец и нов сондаж. Поради това дебитът на водата е бил слаб, а при нарастване на потребителите през летния сезон се е налагал и режим на водоснабдяването. Съществуващите снабдителни съоръжения също така са изградени от етернитови тръби с чести аварии.
 
От община Бургас съобщиха, че изграждането на нов водопровод ще позволи и обособяването на нови терени в регулация. Водоснабдяването пък ще се извършва чрез връзка с магистрален водопровод от система "Камчия" чрез помпена станция "Победа".
 
По проекта вече са приключили строително-монтажните работи от първи етап, който включва изграждане на главен довеждаш водопровод, строителство на нова водоснабдителна помпена станция в с. Маринка, тласкател от станция "Маринка" до съществуващи напорни водоеми и др. Предстои изграждане на водоснабдителна мрежа за захранване на с. Димчево и с. Твърдица.
     
Източник: община Бургас

Ключови думи: община Бургас   водопровод   водоснабдяване   питейна вода   помпена станция  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...