Water Bulgaria  

Трима студенти от УАСГ със стипендия от Софийска вода - 25.03.2016

Трима студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) спечелиха едногодишна стипендия от Софийска вода, съобщиха от дружеството. Даниела Гарилова, Гергана Иванова и Йордан Николов победиха в конкурса с проекта си "Изследване на влиянието на едри материали, попаднали в канализационната мрежа върху теоретичното разпределение на потока в зоната на канализационен преливник".  
 
Стипендията, която се дава за втора поредна година, бе връчена по време на младежка научна сесия за сектор водно строителство, организирана по случай Световния ден на водата 22 март. Тя е насочена към бъдещите ВиК инженери, които се обучават в Хидротехническия факултет на УАСГ. 
 
Новите стипендианти са студенти от IV курс в УАСГ, специалност ВиК. Освен парична награда, в рамките на тази година те ще имат възможността да реализират собствения си проект с помощта на ментор от Софийска вода. 
 
"Сътрудничеството с УАСГ е от изключителна важност за нас, тъй като студентите от университета ще се реализират в страната, Европа и света. Тази година стипендията получава екип от студенти със съвместен проект, което показва, че с екипна работа се постигат добри резултати в научноизследователската и развойна дейност", заяви Арно Валто, изпълнителен директор на Софийска вода.
 
Той посочи, че канализационната мрежа, за която се отнася проектът, е от ключово значение както за работата на дружеството, така и за живота в столицата. 
 
В конкурса за стипендията на Софийска вода могат да участват отделни студенти или екип от студенти, които представят своя идея за развитие и изпълнение на конкретен проект в областта на пречистване на питейни и отпадъчни води, водоснабдяване и канализация, хидравлично моделиране или друг аспект от дейността на дружеството.
     
Източник: Софийска вода

Ключови думи: Софийска вода   Веолия   УАСГ   Хидротехнически факултет   стипендиантски програми   водно строителство   ВиК инженери  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Обучения/Семинари

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...