Water Bulgaria  

Семинар запознава със стратегии за намаляване на въздействието върху сладководните ресурси

"Значението на водата: Стратегии за намаляване на въздействието върху сладководните ресурси" е темата на предстоящ семинар, който ще се проведе в хибриден формат на 30 март 2023 г. от 16:30 до 20:00 ч. в гр. Порто, Португалия, съобщава Европейската федерация на националните асоциации за водни услуги EurEau.

Дефиниране на проблема

Честотата и географският обхват на сушите, засягащи Европа, постоянно нарастват. По данни от последните доклади на Междуправителствения панел по изменение на климата (IPCC), проблемът с недостига на вода бързо се разраства от основно средиземноморски проблем към извънредна ситуация на континента. Справянето с това фундаментално обществено предизвикателство изисква цялостно преразглеждане на управлението на водните ресурси, отбелязват от EurEau.

Обхват на семинара

Наскоро приет регламент на ЕС (Регламент (ЕС) 2020/741 относно минималните изисквания за повторното използване на водата), който ще се прилага от юни т.г., трябва да насърчи повторното използване на водата (след обработка по пречистване на отпадъчните води) от селскостопанския сектор, който е основният "потребител" на сладководни ресурси на нашия континент. Регенерираната вода и алтернативните източници също имат потенциал да бъдат използвани за определени индустриални нужди или градски цели. В допълнение към намаляването на въздействието върху сладководните ресурси, тези алтернативни източници могат също така да помогнат за спестяването на висококачествена и ценна вода за питейни цели.

В тази рамка семинарът има за цел да проучи потенциала и предизвикателствата при прилагането на новата регулация за повторно използване на водата в селското стопанство, както и възможностите за използване на алтернативни източници на вода в градски контекст.

Участниците могат да изберат да присъстват на място или онлайн. Ще бъде осигурен превод на португалски, английски, италиански и френски език.

За подробности вижте тук.

     
Източник: EurEau; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: EurEau   сладководни ресурси   засушаване   повторно използване на водата  

Област: ВиК  

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Обучения/Семинари

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...