Water Bulgaria  

В ТУ-Варна отбелязаха Световния ден на водата с екологична дискусия

Студенти и преподаватели от катедра "Екология и опазване на околната среда" при Техническия университет - Варна (ТУ-Варна) отбелязаха Световния ден на водата с екологична дискусия, съобщават от университета. На 22 март студенти от специалностите "Инженерна екология" и "Защита на населението при бедствия и аварии" се събраха с дългогодишните партньори на висшето учебно заведение от Басейнова дирекция "Черноморски район". Присъстваха инж. Явор Димитров, директор на дирекцията, инж. Георги Янев, началник отдел "Планове за управление", Стела Барова, началник отдел "Опазване на морските води и мониторинг" и инж. Нели Тодорова, специалист връзки с обществеността.

Дискусията беше открита от модератора на срещата доц. д-р инж. Анна Симеонова, преподавател в катедра "Екология и опазване на околната среда". Директорът на Басейнова дирекция "Черноморски район" инж. Явор Димитров поздрави студентите за избора им да се насочат към изучаването на една от най-търсените съвременни професии, свързани с екологичните проблеми на нашето общество и опазването на околната среда, след което връчи поздравителен адрес на ръководителя на катедрата – доц. д-р Даниела Тонева.

От изнесените презентации аудиторията научи за значението на водните ресурси и проблемите във връзка с използването им, плановете за контрол на риска от наводнения и мерките за управление на речните басейни. Студентите проявиха голям интерес и загриженост за общото състояние на околната среда и по-конкретно на водните басейни и се включиха активно в продължилата около два часа дискусия.

В хода на форума  бяха обсъдени възможности за по-широко участие на студенти от двете специалности към катедрата в работата на Басейновата дирекция на терен с цел подобряване на тяхната практическа подготовка.

     
Източник: ТУ - Варна

Ключови думи: Световен ден на водата   ТУ - Варна   Басейнова дирекция "Черноморски район"   планове за управление на речните басейни  

Област: ВиК  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Обучения/Семинари
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...