Water Bulgaria  

МРР започва анализ на ВиК системите в страната на стойност 40 млн. лв.

03.08.2015   |   Бизнес
 
Министерството на регионалното развитие обяви процедура за избор на изпълнители, които ще извършат прединвестиционни проучвания на водоснабдителните и канализационните системи в 14 области в страната. Общата прогнозна стойност на поръчката е 40 млн. лв. за четири обособени позиции.
 
Тя се отнася за 14 броя ВиК дружества: Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Перник, Пловдив, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Шумен и Ямбол.
 
Поръчката за всяка обособена позиция ще се изпълнява на 3 фази. В рамките на първата фаза ще се извърши събиране и анализ на данни за съществуващото състояние на ВиК системите, както и за необходимостта от мерки за постигане на европейското изискване за качеството на питейните води, отвеждането и пречистването на отпадъчните води.
 
На втория етап ще бъдат разработени прединвестиционни проучвания и формуляри за кандидатстване за европейско финансиране със съответните приложения (технически, екологични, финансови и икономически доклади) и комплексни проекти за инвестиционна инициатива за агломерации над 10 000 жители. Третата фаза обхваща проучвания за агломерациите под 10 000 жители. 
 
Участникът трябва да докаже наличие на финансов ресурс, необходим за изпълнение на съответната обособена позиция в размер на 2 млн. лв. за всяка позиция поотделно.
 
Срок за получаване на оферти или на заявления за участие е 23 септември т. г. 
 
Допълнителна информация за техническите изисквания и условията за участие в процедурата може да откриете в сайта на МРР.
     
Източник: МРР

Ключови думи: МРР   Министерство на регионалното развитие   анализ на ВиК системи  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...