Water Bulgaria  

Несебър финализира проекта за заустване на водите от ПСОВ – Равда

09.07.2015   |   Реализации
 

С официална церемония в присъствието на кмета на Несебър Николай Димитров бе приключено изграждането на дълбоководно заустване на пречистени отпадъчни води от ПСОВ – Равда.

Реализацията е част от проект "Събиране, пречистване и отвеждане на пречистените отпадъчни води на агломерация Несебър – Слънчев бряг – Равда" на обща стойност 95,8 млн. лева, който стартира през 2013 г.

Проектът, изпълняван по ОП "Околна среда 2007 – 2013", включва реконструкция и модернизация на ПСОВ – Равда, изграждане на довеждащи и отвеждащи колектори, реконструкция и изграждане на 7 канално-помпени станции и изграждане на дълбокоморско заустване.

Заустването на отпадъчните води от пречиствателната станция е осъществено посредством две паралелни полиетиленови тръби с условен диаметър Ф 800. Системата от тръби, положена на дъното, отвежда пречистените отпадъчни води на 2.5 км навътре в морето. Новите пречиствателни съоръжения, свързани със станцията в Равда, се очаква да бъдат готови изцяло наесен, информира кметът Николай Димитров

По време на откриването на обекта бе извършен и оглед на разширението на ПСОВ-Равда, която се намира в близост до площадката за дълбоководно заустване. В рамките на проекта за разширение на мощносите на съоръжението се внедрява високотехнологично оборудване, съобразено със съвременните изисквания за водопречистване. Предстои да бъдат изградени и 22 км нови довеждащи колектори, както и три чисто нови канално-помпени станции.

     
Източник: Община Несебър

Ключови думи: Община Несебър   ПСОВ-Равда   дълбоководно заустване   ОПОС  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...