Water Bulgaria  

Започна проектът за нова ВиК мрежа в 3 бургаски квартала - 18.04.2013

18.04.2013   |   Начало»Инвестиции
 

В Бургас започна изпълнението на проект за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадни води на кварталите Банево, Ветрен и Минерални бани.

Общата дължина на битовата канализационна мрежа, която ще се изгради в трите квартала, е 44 876 м с общо 1098 ревизионни шахти и 2254 домови отклонения. Дъждовната мрежа ще е с обща дължина от 8902 м, общо 192 ревизионни шахти, 276 дъждоприемни шахти, 96 улея и 9 зауствания. В кварталите Ветрен и Минерални бани ще се изградят 2 канални помпени станции с автоматично управление, които ще изтласкват отпадъчните битови води до новопостроената ПСОВ.

"Стартираме труден и сложен проект, обхващащ три бургаски квартала, които се разширяват всяка година с нови улици и къщи. След окончателното полагане на ВиК тръбите улиците ще бъдат асфалтирани. Впоследствие ще свържем и вилните зони към канализационната мрежа, тъй като в момента 30% от тях са с постоянно живеещи", обясни кметът Димитър Николов по време на първата копка.

Пречиствателната станция в кв. Ветрен е оразмерена за 10 560 жители и се предвижда да поеме отпадните води освен на трите квартала и на бързо развиващите се вилни зони към тях. Капацитетът на ПСОВ ще бъде 1559 м3/ден. Проектът предвижда и изграждане на 42 486 м водопроводна мрежа в трасетата на старите водопроводи.

Проектът е на стойност над 30,9 млн. лв. и се очаква да приключи до края на 2014 г.

     
Източник: община Бургас

Ключови думи: община Бургас   ПСОВ   ВиК ремонти  

Област: Инвестиции  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...