Water Bulgaria  

Център за развитие на безизкопни технологии ще бъде открит в Казанлък

13.12.2012   |   Бизнес
 

Център за развитие на екологични технологии за безизкопна рехабилитация на тръбопроводи ще бъде създаден в Казанлък. Той ще бъде изграден от консорциума Технологичен център за нови разработки в безизкопните технологии, в който участват българската компания Строителна механизация, Университетът по архитектура, строителство и геодезия в София и община Казанлък.

Договорът за безвъзмездна финансова помощ беше връчен от премиера Бойко Борисов на официална церемония в хотел Шератон в присъствието на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Центърът има за цел да подпомогне достъпа на специалистите във водния сектор - представители на ВиК дружества, общини, проектанти, фирми и студенти, до нови знания и технологии и да стимулира прилагането в практиката на резултатите от научните изследвания. Той ще бъде изграден на територията на професионалната гимназия Иван Хаджиенов в Казанлък, която подготвя кадри в машиностроенето.

Проектът за изграждане на технологичния център е по схема BG161PO003-1.2.03 Създаване на нови и укрепване на съществуващи технологични центрове и ще бъде осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

     
Източник: Строителна механизация

Ключови думи: Строителна механизация   безизкопни технологии   ВиК   рехабилитация   тръбопроводи  

Област: Бизнес  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...