Water Bulgaria  

Направиха първа копка за изграждане на водния цикъл на Враца

10.12.2012   |   Проекти
 

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметът на община Враца Николай Иванов направиха първа копка за изграждане на водния цикъл на града. Проектът е на обща стойност 136,3 млн. лв. и се финансира от ОП Околна среда.

Проектът предвижда пълно обновяване на пречиствателната станция за отпадни води с ново механично и електрическо оборудване, строителство на нови и обновяване на стари сгради. Обновената станция ще има капацитет за 94 000 еквивалент жители.

С модернизацията на пречиствателната станция ще се преустановят директните изливания на непречистена отпадна вода в околната среда. Разширението на канализационната мрежа на града  ще е близо с 46 км, а обновяването на водопроводната мрежа - с около 77 км. По този начин, от една страна, ще се предотвратят загубите на вода, а от друга - ще се осъществи 100 % свързване на населението към канализационната система на града.

Водният цикъл на Враца е един от големите проекти, финансирани по ОП Околна среда. В средата на септември беше подписан първият договор за модернизацията на пречиствателната станция на града. Изпълнител е обединение ВМВ с водещ партньор Водстрой 98. Договорът е на стойност 15.7 млн. лв.

През октомври бе подписан втори договор за Реконструкция на водопроводната мрежа и реконструкция на канализационната мрежа на гр. Враца-Етап 1, с което реално започна работата по реконструкцията на водопроводната и удължаването на канализационната мрежа на Враца. Стойността на този договор е около 36 млн. лв. На 5 декември беше подписан и трети строителен договор по проекта.

     
Източник: МОСВ; снимка: vratsawaterproject.eu

Ключови думи: ВиК   воден цикъл   пречиствателна станция   отпадни води  

Област: Проекти  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...