Water Bulgaria  

Започва изграждането на пречиствателна станция в Септември

22.11.2012   |   Проекти
 

Министър Нона Караджова и кметът на община Септември Петър Бошев подписаха договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води на града. Проектът е на стойност 9 млн. лв. и се финансира в рамките на ОП Околна среда.

Община Септември няма изградена пречиствателна станция. След реализирането на проекта 10 300 жители ще бъдат свързани към нея. С рехабилитацията на ВиК мрежата ще се повиши ефективността на водоснабдителната и канализационната мрежа, ще се подобри качеството на питейната вода, ще се спестят водни ресурси, ще бъдат осигурени нови работни места.

Общо по Приоритетна ос 1 на оперативната програма за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадни води в населени места са договорени близо 3,524 млрд. лв. От тях са изплатени над 423 млн. лв. В изпълнение са 126  проекта на стойност 3,364 млрд. лв.

     
Източник: МОСВ; снимка: Софийска вода

Ключови думи: ВиК   пречиствателна станция   отпадни води   околна среда  

Област: Проекти  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииПредстоящоИнвестицииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...