Water Bulgaria  

Започва изграждането на водната инфраструктура в Силистра

22.11.2012   |   Проекти
 

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметът Силистра д-р Юлиян Найденов подписаха договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изграждане на районна пречиствателна станция за отпадни води, доизграждане на канализационната мрежа и частична реконструкция на водопроводната мрежа на града.

Проектът се финансира от ОП Околна среда и е на стойност 72,5 млн. лв. След изграждането на съоръжението, в него ще се пречистват отпадните води на  Силистра, Айдемир и Калипетрово.

„Това е най-големият проект, който общината ще изпълнява. Надяваме се, че с него ще се повиши качеството на живот на жителите и гостите на града и ще се намали дисбалансът между инвеститорския интерес и съществуващата водоснабдителна инфраструктура”, каза по време на церемонията по подписването кметът д-р Юлиян Найденов.

В Дунавския регион по ОП Околна среда са договорени проекти на обща стойност над 381 млн. лв. и са извършени плащания за над 63 млн. лв.

     
Източник: МОСВ; снимка: sxc.hu

Ключови думи: пречиствателна станция   отпадни води   околна среда   ВиК  

Област: Проекти  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...