Water Bulgaria  

Заключителна конференция по проекта Местни планове за безопасна вода

18.10.2012   |   Събитията
 

На 18 октомври в сградата на Областната администрация в София се проведе заключителната конференция по проекта Местни планове за безопасна вода.
 
Организаторите от сдружение Еко Свят 2007 и немската неправителствена организация WECF представиха пред своите партньори постигнатите резултати.

Проектът, който стартира през август 2011 г. и продължава до ноември 2012 г., е финансиран от DBU (Германска Фондация по околна среда) и се провежда със съдействието на немската непревителствена организация.

Неговата цел е да поивиши осведомеността за нуждата от опазване на околната среда и главно значението на безопасността и качеството на питейната вода.

В рамките на проекта, в три населени места на община Правец и две населени места от община Стара Загора, учители и ученици разработиха местни планове за безопасна вода. В рамките на проекта те изследваха питейната вода по места, оценяваха водоснабдителната система и изготвиха концепция за подобрение.

Специално за нуждите на проекта, WECF и Сдружение Еко Свят 2007 разработиха образователни модули за учениците, които включваха много полезна информация за свойствата на водата, кръговрат на водата, тестване на водата, потребление, хигиена, пречистване, здравни рискове, правна рамка и др.

Особено внимание бе обърнато и на практическите дейности по проекта, които целяха децата сами да оформят собствената си околна среда и да предадат познанията си за водата и водоснабдяването на техните роднини и местната общественост.

Освен това бяха установени и контакти с местните ВиК дружества и институциите, които да предоставят информация за водоснабдителната система и качеството на водата.

     
Източник: Сдружение Еко Свят 2007; снимка: sxc.hu

Ключови думи: ВиК   питейна вода   пречистване  

Област: Събития  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Сентра ООД
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...