Water Bulgaria  

Повишават контрола върху заустването на производствените отпадни води в канализационните мрежи

27.08.2012   |   Бизнес
 

Повишаването на контрола върху заустването на производствените отпадни води в канализационните мрежи е една от основните промени, приети в Наредба № 4 от 2004 г. за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи.

Сред останалите промени, които са включени в нея, са увеличаването на срока на периодичните проверки на индивидуалните водомери като средства за измерване и разпределение на изразходваното количество вода в сгради - етажна собственост от 5 на 10 години; задължаване на ВиК операторите да осигуряват комплексна услуга за сметка на потребителите, която включва демонтаж на индивидуалните водомери, периодична проверка от оправомощените лица, монтаж и пломбиране; по-справедливо разпределяне на разхода за общи нужди (разликата между отчетите на индивидуалните водомомери и общия водомер) при сгради - етажна собственост и отпадане на такса присъединяване на обект към ВиК мрежите.

С наредбата се определят условията, техническите изисквания и редът за присъединяване на недвижимите имоти и потребителите към водоснабдителни и канализационни мрежи и съоръжения, редът за сключване на договорите за присъединяване и условията и редът за ползване на водоснабдителните и канализационните системи.

Последните промени в нея бяха подготвени от междуведомствена работна група в кратък срок, като при подготовката са отчетени подадените жалби и сигнали от граждани за неточности в наредбата, както и българският и международният опит при предоставяне на ВиК услугите и действащото законодателство.

     
Източник: МРРБ; снимка: sxc.hu

Ключови думи: водосвабдяване   канализация   заустване   замерване   водомери   ВиК  

Област: Бизнес  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Сентра ООД
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...