Water Bulgaria  

Избраха изпълнител за първия етап от изграждането на Интегрирания воден цикъл на Габрово

05.06.2012   |   Проекти
 

По време на официална церемония в Габрово бе подписан първият договар за строителство в рамките на интегрирания проект за воден цикъл на града. Средствата за реализирането му са отпуснати от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България чрез ОП Околна среда.

За изпълнител на първия етап от рехабилитацията на водоснабдителната и разширяването на канализационната мрежа на град Габрово, е определена пловдивската фирма Драгиев и Ко.

Стойността на договора възлиза на малко повече от 14 млн. лв. без ДДС. Продължителността е две години за строителство и една година за съобщаване и отстраняване на дефекти съгласно условията на ФИДИК Червена книга. В обхвата му са включени всички необходими дейности по изпълнение на строително-монтажни работи, включително доставка на суровини и материали, механизация, работна сила и всякакви услуги и дейности за изпълнение на строителството в съответствие с одобрените технически спецификации, изготвени работни проекти и количествени сметки.

Ключов акцент от подготвителната работа на община Габрово по отношение на инвестициите във ВиК мрежата бе съвместяването на рехабилитацията й с други важни инвестиционни намерения, свързани с благоустроителни мероприятия.

Извършен е детайлен анализ на състоянието на уличната мрежа, попадаща в обхвата на проекта, като са идентифицирани необходимите допълнителни работи. Този подход предполага цялостен основен ремонт на улици и частичен ремонт на тротоари, разрушени от строителните дейности.

Териториалният обхват на строителството включва девет подобекта, в които влиза рехабилитация на водоснабдителна мрежа на повечето жилищни квартали в града, изграждането на помпена станция и черпателен водоем Стефановци, рехабилитация на помпени станции Баждар, Тончевци и Гачевци, изграждане на връзки между главните водопроводни клонове от левия и десния бряг на Янтра по Баев и Горнокрайски мост.

     
Източник: община Габрово

Ключови думи: интегриран воден цикъл   ВиК   изграждане   помпена станция  

Област: Проекти  

Сентра ООДКселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Сентра ООДКселекс
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...