Water Bulgaria  

Форум за инвестиции и иновационно развитие във водния сектор

16.05.2012   |   Събитията
 

На 15 май т. г. се проведе първият Форум за инвестиции и иновационно развитие във водния сектор. Представители на две министерства, бизнеса, областната администрация и инвеститори обсъдиха как чрез публично-частно партньорство може да се привличат инвестиции и да се постигне иновационно развитие на ВиК дружествата и на целия воден сектор.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Добромир Симидчиев и министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев говориха за състоянието на ВиК сектора в България и стратегията за бъдещото му развитие. Фокус в програмата на конференцията бяха моделите за управление на водния сектор и възможностите за привличане на инвестиции. Бяха дадени успешни примери в областта с други страни, като Австрия и Румъния.

Участие в първия дискусионен панел взеха Бруно Рош от Apa Nova Bucharest, Veolia Apa Romania, Адриан Кристеа, генерален мениджър в Общинската служба за регулации на публичните услуги на община Букурещ, Марк Мюлер от New Europe Aqualia и Герхард Райберздорфер, изпълнителен директор на Water Service Group, Залцбург.

Вторият дискусионен панел бе посветен на финансирането, правната рамка и моделите за регулация във водния сектор. Участниците ще дадат конкретни съвети за сключване на успешни партньорства. В дискусията участваха Орлин Диков от Световната банка, Илияна Цанова от ЕБВР, Харалд Шьолцел, експерт публично-частно партньорство във водния сектор в ЕИБ и Ивайло Колев, консултант в IFC.

Организатор бе Капитал в партньорство със Световната банка, Българската асоциация по водите (БАВ) и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

     
Източник: Капитал; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: воден сектор   ВиК   публично-частни партньорства  

Област: Събития  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Сентра ООД
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...