Water Bulgaria  

Народното събрание обмисля отделен закон за ВиК сектора

18.04.2012   |   Бизнес
 

Самостоятелен закон за ВиК сектора поискаха председателите на парламентарните комисии по околната среда и водите и по регионална политика и местно самоуправление, съобщи Investor.bg.

Депутатите от двете комисии проведоха съвместно заседание, на което обсъдиха промените в Закона за водите.

С приемането на нов закон може да се въведе ред в собствеността и управлението на водоснабдяването и канализацията, смята председателят на комисията по околната среда и водите Искра Михайлова.

Според нея водният сектор разчита основно на европейските фондове и всяка промяна на собствеността, особено при ВиК, трябва да се обвърже с планирането на европейската помощ през следващия програмен период. Тя посочи, че идеята държавата да е собственик на цялата водна инфраструктура до границите на населеното място означава, че евросредствата ще са насочени директно към държавата, затова съответните държавни структури трябва да бъдат поименно разписани в бъдещата оперативна програма за околната среда и водите, за да могат да получат финансиране.

     
Източник: Investor.bg; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: ВиК   воден сектор   законодателство   околна среда  

Област: Бизнес  

Сентра ООДКселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Сентра ООДКселекс
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...