Water Bulgaria  

Подписаха договорите за изграждане на водната инфрастуктура в Кричим и Бургас

05.04.2012   |   Проекти
 

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметовете на Бургас и Кричим Димитър Николов и Атанас Калчев подписаха договори за строителство на водна инфраструктура в двата града със средства от ОП Околна среда.

С договорените 35 млн. лв. община Кричим ще подобри състоянието на амортизираната водопроводна и канализационна мрежа и ще изгради пречиствателна станция за отпадни води. В дейностите са включени и реализацията на 31 км водопровод и 24 км канализация в различни части на града още 60% от жителите ще имат канализация, а 100% от отпадните промишлени води ще се отвеждат и пречистват според най-високите екологични стандарти.

След реализирането на проекта цялото население на града ще бъде свързано към канализационната мрежа, значително ще намалеят загубите на питейна вода, които в момента достигат 77%, а в река Старата река ще се заустват напълно пречистени отпадни води.

Както вече IndustryInfo.bg информира, проектът за Бургас предвижда изграждането на модерна пречиствателна станция за отпадни води, 15 км разделна канализация и съпътстваща реконструкция на 9 км водопроводна мрежа в квартала Горно Езерово. Така ще се осигури високо качеството на доставяната питейна вода и ще се ограничат загубите по водопроводната система.

Общината има един приключил обект – за канализация в кв. Долно Езерово, и в момента изпълнява три договора - за регионалната система за управление на отпадъците, за ВиК мрежата в кв. Меден Рудник и за кв. Сарафово. В най-скоро време предстои подписването на договор и за водната инфраструктура на кварталите Банево, Ветрен и Минерални бани. Със средства от оперативната програма община Бургас планира да изгради ВиК мрежи и в гр. Българово, с. Черно море и кв. Крайморие.

Очаква се подписване и на още два договора за реализация на интегрирани водни проекти - с общините Провадия и Раковски.

     
Източник: МОСВ; снимка: krichim.bg

Ключови думи: ВиК   водна инфраструктура   пречистване   отпадни води  

Област: Проекти  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Сентра ООД
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...