Water Bulgaria  

Завърши реконструкцията на водопроводната мрежа в Раднево

13.12.2023   |   Начало»Проекти

Най-мащабният ВиК проект в Раднево беше завършен и общината вече разполага с нова водопроводна мрежа. Реконструкцията на водоснабдителната мрежа гарантира подобрени ВиК услуги и качествена питейно-битова вода за хората в общината, съобщават от ОИЦ - Стара Загора.

Финансиране

Дейностите по реконструкцията са финансирани със средства по Оперативна програма "Околна среда 2014 - 2020 г." (ОПОС) в рамките на проект "Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от "Водоснабдяване и канализация" - Стара Загора". Реализираните обекти в агломерация Раднево са три, на обща стойност 3,8 млн. лв.

Изпълнени дейности и значение

Реконструирана е вътрешна водопроводна мрежа на града с обща дължина над 2,3 км. Водопроводът е изграден основно по безизкопен способ, за да не се затруднява личният и обществен транспорт в града. С успешното изпълнение на обекта се постига намаляване на загубите на вода, драстично ограничаване на разкопаванията и предотвратяване спирането на водоподаванията заради възникнали аварии.

В изпълнение на проекта е рехабилитиран външният довеждащ водопровод от водна кула "Ковач" до ревизионна шахта "Знаменосец" с обща дължина над 3,7 км. По трасето на водопровода е осигурено измерване на водните количества и налягането, което позволява надежден мониторинг на съоръжението и гарантира непрекъснатост на водоподаването към град Раднево.

По проекта също са изградени 8 нови дълбоки тръбни кладенци на дълбочина 110 м в землищата на селата Хан Аспарухово и Горно Ботево. Те се намират в санитарно-охранителни зони на съществуващите шахтови кладенци, обслужващи водоснабдяването на съседните села.

Изпълнението на проекта спомага за намаляване на загубите на вода и за повишаване на устойчивостта на цялата водоснабдителна система "Марица-изток", се казва още в съобщението.

     
Източник: ОИЦ - Стара Загора; Снимка: Община Стара загора

Ключови думи: ОИЦ - Стара Загора   ОПОС   европейски проект   водопроводна мрежа  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...