Water Bulgaria  

Постоянно оптимизираме процесите, за да задоволим очакванията на клиентите - 26.10.2022

26.10.2022   |   Начало»Бизнес
 

Даниел Тодоров, ръководител лаборатория в Акварор Сервиз, пред Water-Bulgaria.bg

Акварор Сервиз оперира най-голямата лаборатория за метрологични проверки у нас, акредитирана да извършва последваща проверка на водомери за студена и топла вода с обхват на измерване от 0,0012 до 1708,87 m3/h. Разкажете ни повече за оборудването, с което разполага лабораторията?

Лабораторията разполага със стендове, еталони, технически средства и спомагателно оборудване, осигуряващи необходимите точност и условия за извършване на проверките. Калибрираме еталоните в акредитирани лаборатории в страната и чужбина, за да осигурим необходимата проследимост на измерванията.

Какъв е капацитетът й, а натовареността?

Работим с много от ВиК операторите в страната, както и с индустриални и битови клиенти. Капацитетът ни е достатъчен, за да покрие нуждите на клиентите ни. Въпреки това постоянно оптимизираме процесите, за да задоволим очакванията им. За нас качеството на проверките винаги е с приоритет пред количеството. Отделяме необходимото време и внимание за всяка проверка. Държим клиентите ни да са убедени, че проверките се извършват качествено, честно и безпристрастно.

Какво Ви накара да разширите капацитета на лабораторията?

През 2021 инвестирахме в ново оборудване, което даде възможност да повишим капацитета на лабораторията и сега можем да изпитваме водомери до DN300 и някои типове на DN400. Това го направихме с цел да задоволим потребностите от комплексно обслужване на нашите клиенти, както и да намалим времето за извършване на метрологичните проверки.

Колко време отне процесът на сертификация? Какви изисквания трябваше да изпълните?

Оправомощаването е процес, който се повтаря на всеки 5 години. Освен това Държавната агенция за метрологичен и технически надзор извършва ежегодни надзорни проверки на дейността ни. Може да се каже че процесът никога не приключва напълно. Необходимо беше да разработим и внедрим система за управление в съответствие с БДС EN ISO/IEC 17025, към това ние добавихме и изискванията на стандарта БДС EN ISO 9001. Системата за управление гарантира на нас и на клиентите ни, че всички процеси в лабораторията отговарят на необходимите нормативни и технически изисквания.

     
Източник: TLL Media; Снимка: Акварор Сервиз

Ключови думи: Акварор Сервиз   проверка на водомери   калибриране   еталони   акредитирани лаборатории  

Област: ВиК  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...