Water Bulgaria  

Проведе се обучение по проект Danube Hazard m3c

На 22 и 23 юни  т. г. се проведе двудневно обучение по проект "Справяне със замърсяването с опасни вещества в басейна на река Дунав посредством измерване, управление, базирано на моделиране и изграждане на капацитет" – Danube Hazard m3c, организирано от Българска асоциация по водите (БАВ). В него взеха участие ВиК оператори, регионални инспекции по околната среда и водите, басейнови дирекции и експерти от бранша.

Проектът се осъществява по Програмата за транснационално сътрудничество Дунав 2014 - 2020 – Interreg Danube Transnational Programme (DTP) и е съфинансиран от Европейски фонд за регионално развитие, Инструмент за предприсъединителна помощ и Европейски инструмент за съседство.

Дейностите са насочени към обединяване на усилията на всички държави от басейна на река Дунав в търсене на ефективни начини за справяне със замърсяването чрез подобряване на мониторинга, управлението и наличните модели за оценка на замърсяването, както и чрез изграждането на административен капацитет.

Събитието протече в съответствие с програма, предварително одобрена от водещия партньор по проекта – TU Wien, и трансграничния партньор "Национална администрация – Румънски води".

Първият ден протече в семинарна форма, включваща пет презентации, а през втория ден имаше практическа част, водена от инж. Радослав Тонев от екипа на БАВ.

На една от трите точки за пробовземане, намираща се в близост до мястото на обучението, беше демонстрирано примерно вземане на проба, а участниците се запознаха с инсталираното оборудване за автоматично измерване и трансфер на данни.

     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   обучение   DTP   Interreg Danube Transnational Programme   проект   Дунав  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Обучения/Семинари

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...