Water Bulgaria  

Проведе се обучение по проект Danube Hazard m3c

 

На 22 и 23 юни  т. г. се проведе двудневно обучение по проект "Справяне със замърсяването с опасни вещества в басейна на река Дунав посредством измерване, управление, базирано на моделиране и изграждане на капацитет" – Danube Hazard m3c, организирано от Българска асоциация по водите (БАВ). В него взеха участие ВиК оператори, регионални инспекции по околната среда и водите, басейнови дирекции и експерти от бранша.

Проектът се осъществява по Програмата за транснационално сътрудничество Дунав 2014 - 2020 – Interreg Danube Transnational Programme (DTP) и е съфинансиран от Европейски фонд за регионално развитие, Инструмент за предприсъединителна помощ и Европейски инструмент за съседство.

Дейностите са насочени към обединяване на усилията на всички държави от басейна на река Дунав в търсене на ефективни начини за справяне със замърсяването чрез подобряване на мониторинга, управлението и наличните модели за оценка на замърсяването, както и чрез изграждането на административен капацитет.

Събитието протече в съответствие с програма, предварително одобрена от водещия партньор по проекта – TU Wien, и трансграничния партньор "Национална администрация – Румънски води".

Първият ден протече в семинарна форма, включваща пет презентации, а през втория ден имаше практическа част, водена от инж. Радослав Тонев от екипа на БАВ.

На една от трите точки за пробовземане, намираща се в близост до мястото на обучението, беше демонстрирано примерно вземане на проба, а участниците се запознаха с инсталираното оборудване за автоматично измерване и трансфер на данни.

     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   обучение   DTP   Interreg Danube Transnational Programme   проект   Дунав  

Област: ВиК  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Обучения/Семинари

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииПредстоящоИнвестицииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...