Water Bulgaria  

Стартира нов проект за ефективно използване на водите в езерото Мандра

03.02.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Лукойл Нефтохим Бургас, Община Бургас, Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и италианската фирма в сферата на приложните биотехнологии Eurovix започнаха изпълнението на проект, който ще подобри екологичната обстановка в Бургаския регион и ще позволи по-ефективното използване на водите в езерото Мандра.

Проектът LIFE WATEROIL, като инициатива, подобряваща екологичната обстановка в региона, ще ползва финансиране от Европейския съюз по Програма LIFE.

При изпълнението на проекта са предвидени мероприятия за намаляване на потреблението на вода от язовир Мандра чрез утилизация на технологичния кондензат на инсталацията за хидрокрекинг на гудрона. Предвидена е замяна на системата за аерация в пречиствателните съоръжения на Лукойл Нефтохим Бургас с по-ефективна. Дейностите по проекта включват и внедряване на технологията Eurovix за пречистване на отпадъчните води на рафинерията чрез използване на специфични биоактиватори.

С подкрепата на община Бургас и Факултета по технически науки на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" ще бъде проведен мониторинг на екологичната ефективност на новите инсталации и ще бъде направена оценка на намаляване на нивата на вредните емисии и повишаване на качеството на въздуха. Планирано е внедряване на най-добра практика за пречистване на отпадъчните води въз основа на резултатите, достигнати при реализацията на проекта.

     
Източник: ОИЦ - Бургас; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ОИЦ - Бургас   ЕСИФ   екологична обстановка   ефективно използване на водите  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...