Water Bulgaria  

МОСВ разработва проект за управление на риска от наводнения за 13,2 млн. лв.

30.07.2020   |   Бизнес
 

Министерство на околната среда и водите (МОСВ) представи дейностите, които ще бъдат предприети във връзка с актуализацията на Плановете за управление на риска от наводнения (ПУРН) за периода 2022-2027 г. Стремежът на Министерството е към създаване на мерки за намаляване на неблагоприятните последици за човешкото здраве, околната среда, културното наследство, техническата инфраструктура и стопанската дейност, както и мерки за намаляване на вероятността от наводнения, вземайки предвид климатичните изменения.

"Плановете имат за цел да се подобри управлението на риска от наводнения чрез въвеждане на решения за намаляване на неблагоприятните последици от наводненията в страната", каза Мая Дряновска, началник-отдел в Дирекция "Управление на водите" в МОСВ и ръководител на проекта "ПУРН – втори цикъл 2022-2027 г." Той се финансира по Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. (ОПОС) и е на обща стойност 13,2 млн. лв., от които 85% са предоставени като безвъзмездна финансова помощ.

     
Източник: МОСВ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МОСВ   ПУРН  

Област: ВиК  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиСъбитиятаВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...