Water Bulgaria  

Откриха модернизирана пречиствателна станция в Шумен

13.10.2016   |   Реализации
 

Откриха модернизирана пречиствателна станция за отпадъчни води като част от мащабен проект за обновяване на водния цикъл в града, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Пречиствателната станция е изградена с финансовата подкрепа на ОП “Околна среда”. Общата стойност на проекта е 62 млн. лв., като 13 млн. лв. от тях са предоставени от общината.

С откриването на пречиствателната станция за отпадъчни води приключва първият проект от нов програмен период, договорен с ЕС.  Като част от втората фаза на новия програмен период се предвиждат  два основни проекта -  „Изграждане на биологично стъпало с отстраняване на азот и фосфор за пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ)” и “„Изграждане на компресорна помпена станция – КПС “Дивдядово“ с напорен колектор“.

Тези два проекта ще допринесат за чистотата на водата в Шумен. В рамките на проекта за изграждане на биологично стъпало с отстраняване на азот и фосфор се предвижда и изграждането на метатанк за оползотворяване на утайките. С реализирането на проекта за изграждане на компресорна помпена станция в кв. Дивдядово отпадъчните води няма да се изливат в близкия язовир “Соари”, както се случва сега, поясниха от МОСВ.
 

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: МОСВ   Шумен   пречиствателна станция   ОП “Околна среда”  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Сентра ООД
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...