Water Bulgaria  

Водният цикъл на Враца ще се изпълнява в рамките на ОПОС 2014-2020 г. - 14.07.2016

14.07.2016   |   Начало»Проекти
 
Проектът за интегрирания воден цикъл на Враца официално влиза в списъка на големи проекти във ВиК сектора. Решението е резултат от направените от правителството допълнителни изменения в текста на Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.".
 
Изпълнението на проекта за воден цикъл на Враца бе разделено на две фази поради забавяне в предния програмен период и изтичане на срока за допустимост на разходите. Включването му в списъка с големи проекти за новата оперативна програма осигурява финансирането за втората финална фаза, което ще е в размер на 86,2 млн. лв.
 
Промените в текста на ОПОС 2014-2020 г. предвиждат и преразпределение по години на средства от Европейския фонд за регионално развитие по бюджета на програмата при запазване на общия финансов ресурс. 25 млн. евро от първоначално определения ресурс за 2016 г. ще се преразпредели за следващите три години с по 8,3 млн. евро. Тази мярка се предприема, за да се гарантира физическото и финансово изпълнение на програмата. 
     
Източник: ОПОС; Снимка: Pixabay

Ключови думи: ОПОС   воден цикъл   фазирани проекти  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...