Water Bulgaria  

БАВ организира конференция за проблеми и решения на утайките от ПСОВ

На 12 май т.г. БАВ ще проведе първа конференция на тема "Проблеми и решения на утайките от ПСОВ". Целите на събитието са да се оценят методите за генериране на утайки, да се разгледат съвременните методи за използване на утайките от ПСОВ като продукт, а не отпадък, както и да се предложат иновативни и технико-икономически изгодни решения за третиране и оползотворяване на постоянно нарастващите количества утайки от ПСОВ.
 
"Постоянно расте броят на новите ПСОВ и респективно се увеличават тоновете утайки, които трябва да се третират и оползотворяват. Това се превръща в основен проблем не само за ВиК инженерите, но за населението като цяло и трябва да бъде търсено комплексно решение за неговото отстраняване", обясняват от БАВ.
 
Част от темите, който ще бъдат засегнати по време на конференцията, са видовете и свойствата на утайките от ПСОВ и тяхното третиране, аеробното и анаеробното стабилизиране на утайката, текущата правна рамка при управлението на утайките от ПСОВ. Други акценти ще бъдат и изпълнението на Националния стратегически план за управление на утайките от ПСОВ за 2014-2020 г., съвременните методи за повишаване на разграждането на утайки, тяхното рециклиране, изгаряне и др.
 
Намирането на алтернативни начини за използване на утайките от ПСОВ е наложително, тъй като според "Национален план за управление на утайките от градски пречиствателни станции за отпадъчни води в България" се очаква пред 2020 г. да се генерират повече от 120 000 тона сухо вещество на година, а това сериозно ще затрудни тяхното депониране, обясняват още от БАВ.
     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   ПСОВ   утайки от ПСОВ   аеробно и анаеробно стабилизиране   третиране на утайки  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Предстоящо
Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...