Water Bulgaria  

БАВ организира национален семинар "Водомерно стопанство в отрасъл ВиК"

На 1 и 2 октомври т. г. в Старосел ще се проведе национален семинар "Водомерно стопанство в отрасъл ВиК", организиран от Българската асоциация по водите (БАВ), съобщиха от асоциацията.

Форумът ще се проведе в рамките на традиционната международна конференция "Намаляване загубите на вода във водоснабдителните системи".

"Известно е, че именно водомерите могат да бъдат в основата на търговските загуби на вода. Във връзка с това съм убеден, че темата на семинара е изключително важна за всички, които се борят с проблема за намаляването на загубите", заяви специално за Water-Bulgaria.com инж. Иван Иванов, председател на БАВ.
 
Събитието цели да запознае управители на ВиК оператори и асоциации, главни инженери и експерти, чиято дейност е свързана с водомерното стопанство, с най-новите и модерни решения за измерване на водните количества, възможностите за подбор и оразмеряване на най-подходящите уреди за конкретни условия, както и добрите практики за дистанционно отчитане.

Лекторите от БАВ ще запознаят участниците в семинара с актуална информация за реализираните и предстоящи проекти във водния сектор по линия на ОП "Околна среда", развитието на реформата в отрасъл ВиК, както и с институционалната и законодателна уредба, свързана с измерването в отрасъла.

Организаторите са отправили покана за участие към представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Министерство на околната среда и водите (МОСВ), Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), Българския институт по метрология (БИМ), представители на научните среди и бизнеса.

"От комуникацията ни с ВиК операторите знаем, че съществуват разнородни проблеми, свързани с водомерите и тяхното управление. Някои се отнасят до подбора на съоръженията в конкретни условия. Според правилния подбор може да има по-точни и по-неточни резултати. Качеството на самите водомери също води до дискусии - какви продукти се внасят на пазара, какви се ползват, доколко те влияят на търговските загуби", допълни инж. Иванов.

     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   Водомерно стопанство в отрасъл ВиК   национален семинар   водомери   загуби на вода  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...