Water Bulgaria  

Финализират водния цикъл на Монтана - 20.08.2015

20.08.2015   |   Начало»Реализации
 

Нови обекти по проекта за воден цикъл на Монтана, изпълняван по линия на ОП "Околна среда", бяха открити от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева. Реализациите са част от инвестиция на обща стойност 53,5 млн. лв.

Модернизираната ВиК инфраструктура на града обхваща 44,40 км канализационна мрежа със съпътстващи сградни канализационни отклонения, 4 км от които е изцяло новоизградена канализация. От обновяването ще се възползват 39 841 души.

В рамките на проекта е рехабилитирана и 15,32 км водопреносна мрежа за питейна вода в Монтана, която ще обслужва общо 14 000 жители. С реализацията доставянето на питейна вода, отвеждането и пречистването на отпадъчните води в града вече ще се извършват по съвременен и екологосъобразен начин, подчерта министър Василева по време на официалната церемония по откриването.

"С настоящия проект изцяло приключва модернизацията и оборудването на пречиствателната станция на Монтана, към която е изградена вече комплексна инсталация за пречистване на фосфор, а с това напълно се покриват екологичните изисквания", допълват от Министерството на околната среда и водите.

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: Монтана   воден цикъл   МОСВ   ПСОВ   ВиК инфраструктура   ВиК мрежа  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...