Water Bulgaria  

Пещера за първи път с ПСОВ - 16.07.2015

16.07.2015   |   Начало»Реализации
 

Новоизградената пречиствателна станция за отпадъчни води на град Пещера беше официално открита от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева. Тя подчерта, че това е първата ПСОВ в града, а отпадъчните води на Пещера преди са се вливали директно в Стара река.

Съоръжението е построено като част от дейностите по проект "Модернизация на интегрирания воден цикъл на гр. Пещера – доизграждане и рехабилитация на съществуваща ВиК мрежа и изграждане на ПСОВ, гр. Пещера".

По проекта на обща стойност близо 26 млн. лв., реализиран със средства по линия на Oперативна програма "Околна среда 2007-2013", са рехабилитирани 18,9 км канализация и 15,3 км водопроводна мрежа.

"Поздравявам екипа, който реализира тази мащабна инвестиция. Тя подобрява живота на хората, допринася и за опазване на околната среда", заяви по време на откриването министър Василева, като добави, че в рамките на проекта са били сменени и опасните за здравето етернитови тръби в структурата на ВиК мрежата.

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: ПСОВ   гр. Пещера   ОПОС  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...